Skole Logo

Digital Dannelse

"Technologi is just a tool. In terms of getting the kids working together and motivating them, the teacher is the most important." – Bill Gates

tegneSådan har Bill Gates udtalt sig om teknologi – og vi mener, det er et rigtig godt citat i forhold til at centrere, hvad vi på Nr. Uttrup Skole forstår ved at være en IT-baseret skole. Det er vigtigt, at man holder fokus på, at vores teknologi blot er et værktøj. Derfor er informationsteknologi også blot et værktøj, som eleverne skal lære at bruge. Det er forkert at se informationsteknologi som et slutmål, altså at eleverne skal arbejde på computer, bare fordi det er “smart”. Nej, eleverne skal lære at skrive og arbejde på en computer, fordi det giver dem et bedre værktøj til at udfolde sig med. På Nr. Uttrup Skole har vi fokus på at give eleverne de bedste værktøjer samt det største udvalg. Derfor har vi først og fremmest computere til alle elever fra 2. til 9. klasse. De har deres helt egen, så de kan dygtiggøre sig med værktøjet hele dagen lang og dermed også styrke deres kompetencer samt færdigheder og udforske værktøjet uden for skolen. Derudover har vi ipads i klassesæt, der kan benyttes i indskolingen.

"Technologi is nothing. What is important is that you have faith in people, that they’re basically good and smart, and if you give them tools, they’ll do wonderful things with them." – Steve Jobs

vrPå Nr. Uttrup Skole er det vigtigt, at eleverne lærer at arbejde eksperimenterende i deres skolegang. Derfor er det også vigtigt, at vi har nogle værktøjer, som kan støtte op om netop dette. Vi prioriterer derfor højt, at vi hele tiden har den nyeste teknologi tilgængelig for eleverne. Vi har bl.a. 3D Printere, storformatprinter, tegneplader, spejlreflekskamera, 3D Scanner, droner, LEGO Mindstorm og klassesæt af Virtual Reality-briller. Ved hjælp af ovenstående har eleverne mulighed for at arbejde eksperimenterende med deres indhold i skoledagen. Eksempelvis kan eleverne selv udarbejde 3D-modeller på computeren, som vi så printer, rejse ud i verdensrummet med virtual reality og se universet helt tæt på og lære robotternes sprog med LEGO Mindstorms.